PUBG 1.0 megjelenésével változtak a távcsövek. Külön kinézete van a 4X szkópnak az AKM-en vagy például a Kar98k-n. A hatékony fejlövéshez elengedhetetlen a távolság helyes megbecslése amelyre nincs kifejezetten külön eszköz illetve parallax kerék sem áll rendelkezésre amelyből a távolság egyszerűen és pontosan meghatározható lenne.

Marad tehát a becslés amely a tapasztalati forrásokon alapul. WackyJacky101 már így is sok hasznos tanáccsal látta el a PUBG szerelmeseit, ezúttal a 8X szkóppal történő távolságbecslésről készített videót és a lényege az alábbi. 

hogyan mérjünk 8X távcsővel távolságot a PUBG-ben Nagyon egyszerűen becsülhető ha a cél bizonyos részeit vesszük alapul.
100 méterre van a cél ha a fej a célkör közepétől mért első mildotokba belefér. Ez igaz ha a cél álló, guggoló, fekvő helyzetben van.

300 méterre van a cél ha ha a felsőtest van ugyanebben a mildot körbe. A fekvő alakra is igaz de ekkor a poziciónak megfelelően vagy a függőleges vagy a vízszintes mildotokat kell figyelembe venni.

400 méterre van a cél ha a célkörbe teljesen pontosan belefér a cél illetve ha a félkörbe belefér a guggoló célpont.

A 700 méteres távolságra van a cél ha a teljes áló test a fél célkörbe benne van illetve guggoló célszemély esetén 2 függőleges mildot közzé esik az alany.

A mellékelt képből ez egyértelműsödik.